Fotovoltaïsche zonnepanelen

Energie uit zonlicht is gratis en u heeft uw investering al snel terugverdiend. Zonnepanelen kunnen uw energiefactuur met meer dan de helft doen dalen. De overtollige energie kan opgeslagen of teruggestuurd worden naar het net. Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig, bovendien is de totale kostprijs bij aankoop fors gedaald.

Bij ons kan u kiezen tussen verschillende soorten zonnepanelen:
Monokristallijne , die duurder zijn in aankoop, maar wel de beste prestaties bieden.
Polykristallijne , die wat goedkoper zijn, maar ook een lager vermogen hebben.

De totale kostprijs van uw installatie hangt dus af van het rendement en het aantal panelen, dat u nodig heeft om te voorzien in uw huidig en toekomstig energieverbruik. Ook de oriëntatie en beschikbare oppervlakte van uw dak spelen een belangrijke rol hierin.

Een volledige installatie bestaat uit zonnepanelen, een montagesysteem, bekabeling en een omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Tussen de omvormer en de elektriciteitsmeter wordt soms een groenestroommeter geplaatst, maar dit is niet langer verplicht voor kleine installaties.

MAVA werkt steeds met de meest efficiënte hoogrendementspanelen, plaatst enkel kwaliteitsprodukten met de perfecte afwerking en hanteert een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding.